Het zout op onze patatjes is weer verdiend voor vandaag. We hebben er serieus voor moeten werken vandaag.
Deze ochtend was het weer tijd om wat melkzuur te produceren. Al kan dat bij ons nogal eens tegenvallen (bleek uit de laatste testen) maar we hebben toch onze uiterste best gedaan. We moesten enkele langere stukken aan wedstrijdtempo varen. We startten met 1000m gevolgd door 750m, 500m en een 250m.
We hadden weer de eer en het genoegen om op de skiffs te jagen. Gelukkig voor ons dan toch hebben we die kleine schattige skiffjes iedere keer bij hun lurven kunnen pakken.
Onze nieuwe "slagenteller"/boordcomputer heeft de afmeting van een plasma tv met een antenne even lang als de neus van Pinoccio na 33 leugens. Om de 50meter wordt de snelheid, kadans en tal van andere parameters opgeslaan. Zeer handig om achteraf eens te kijken waar onze zwakke punten lagen. De gegevens bevestigden wat we eigenlijk al wisten. Ons verval in de 2e 500 meter is TE groot. Ons tempo zakte zienderogen en ook de bootsnelheid volgde die neerwaartse trend. Vandaag wou Hannes ,collegiaal als hij is, een deel van de schuld op zich nemen wegens benen vol melkzuur en als de benen vol zitten ben je de jos. Maar in een dubbel zit je met twee en dus is het nooit de schuld van 1 iemand natuurlijk tenzij dat het echt overduidelijk is. De oorzaak lag waarschijnlijk bij de iets te korte opwarming. Maar hoe dan ook zuur of geen zuur in de benen we zullen ons kopke er moeten bijhouden daar in Bled om het middelste deel van onze race goed in te delen en niet hopeloos achterop te geraken.
Na de training kregen we nog bezoek van een ravissante studente. Het was de studente waardoor ik jullie zo nu en dan een tip van de week kan meegeven. Ze kwam met een enquete op de proppen ivm haar eindwerk (die tip van de week is daar ook een deel van). Om te kijken of we wat geleerd hadden van haar tips had ze enkele vragen op papier gezet. De één al wat moeilijker dan de ander. Gelukkig was het anoniem en was spieken ,zoals altijd, toegestaan zolang de juf of meester het niet ziet.
Hannes DR kwam deze middag weer zijn voeten onder tafel schuiven. Aangezien de chef des huizes op congé is moest de Commis vandaag het roer overnemen. Na de rissoto met kip en peultjes, de met champignos en gehakt gevulde paprikas met Focaccia en de rissoto met scampis en gegrilde courgette en aubergines was het vandaag tijd om in snel tempo kip in pestosaus met pasta en "seizoensgroenten" in elkaar te flansen.
Alle gerechtjes zijn lichtgewicht en sportman/vrouw vriendelijk en zeer appetijtelijk al zeg ik het zelf. Misschien maar eens serieus beginnen nadenken over een kookboek.
Voor meer info over de gerechten of tarieven om ze bij u aan huis te komen klaarmaken u kent ons e-mailadres.
De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat Hannes DR een fantastisch sous-commis was vandaag. Hannes O offerde zich "gewilig" om wat als plongeur mee te draaien in het team.
Als de buiken gevuld waren was het tijd voor wat rust. De oogjes gingen dicht en enkele momenten later was het alweer tijd om ons trainingstenu aan te doen. Deze middag was het recuperen van de ochtendtraining. 60 minuten proberen technisch te varen. Meer moet dat niet zijn op een dinsdagmiddag.
Nu eerst nog even de nieuwe P magazine doorbladeren. Tegen dan kan ik mijn hoofd weer breken over wat ik deze avond door mijn strot zal jagen.
cioa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten